Вашата оценка

КАНАДА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 10 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ТОРОНТО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД, ОТАВА, КВЕБЕК, МОНРЕАЛ
Продължителност: 10 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване: 15.08.2024, 11.08.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
15.08.2024 9020.00 лв Запитване
11.08.2025 9020.00
8920.00 лв
Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН – Среща в 12.20 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Лондон с “British Airways”. Пристигане в Лондон. Следва полет Лондон – Торонто.
Пристигане в Торонто. Посрещане на летището в Торонто. Трансфер до хотел. Свободно време и нощувка в Торонто.
 
2 ДЕН –  Закуска. Панорамна обиколка на Торонто със сградите на местния Парламент, улица Бей – местната Уолстрийт, центърът със сградите на финансовото могъщество, “желязната къща”, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, крайбрежието, Небесния купол, улица “Иънг”, най-дългата в света, викторианския  квартал “Йорквил” – царството на цветята. По желание - изкачване на  внушителната Телевизионна кула с нейните 541 м – една от най-високите в света-(входът се заплаща на място).  По желание - вечеря в ресторант на Телевизионната кула- (заплаща се на място).  Нощувка в Торонто.
 
3 ДЕН – Закуска. Свободен  ден в Торонто с възможност за разходка в Ситито и в центъра на града. По желание, този ден Ви се предлага 8-часова екскурзия до Ниагарския водопад*, където имате възможност да се насладите на водопадите от канадска страна, с корабче ще направите разходка до водопадите, като ще влезете в подножието на бучащия водопад. Имате 2 часа свободно време за снимки. След обяд, по желание – възможност за полет с хеликоптер над водопадите-(заплаща се на място). По пътя обратно към Торонто се минава през очарователния викториански град Ниагарафолс, разположен на езерото. Нощувка в Торонто.
 
4 ДЕН – След закуска - разходка с автобус по бреговете на езерото Онтарио и на реката Сент Лоренс до някогашната столица на Горна Канада - Кингстън. Продължаваме към гр.Отава. Свободно време. Нощувка в Отава.
 
5 ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на столицата Отава, дом на 26 национални музея: каналът Редю, който протича през града, правителствените сгради на Парламента, сградата на Кметството, пазарът Хилт Буярд. Свободно време с възможност за посещение на Музея на цивилизациите, на новия Музей на войната или на някои от другите музеи. Нощувка в Отава.
 
6 ДЕН – Закуска. Заминаване за град Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Следва обиколка на Квебек с разглеждане на: Плейс Роял, Палас д’Армес, Шато Фронтенак, Цитаделата, Полетата на Абрахам, терасата Дуферин, Алеята Ру Гранде и др. Спирка на живописните водопади Монтморенси и посещение на Базиликата “Света Анна”. Нощувка в Квебек.
 
7 ДЕН – 13.08.2020 Закуска. Потегляне за Монреал - стилният островен град със силно европейско влияние. След обяд - обиколка на втория по големина френско говорящ град в света. Ще разгледате: Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички,  площад Жак Картие, Базиликата Нотр Дам, хълмът “Монт Роял” с височина от 764 фута, откъдето се открива невероятна гледка към града, Университета Мак Гил и Олимпийският Комплекс, построен през 1976 г. Свободно време с възможност за разходка в “подземния град”- отговорът на града към студената зима. Нощувка в Монреал.
 
8 ДЕН – Закуска. Свободен ден в Монреал с възможност за посещение на много културни мероприятия, включени в месеца на културата в Монреал. Нощувка в Монреал.                                                           
 
9 ДЕН – Закуска. Свободно време до обяд за разходка в централната част на града и последни покупки. Трансфер до летището. Полет Монреал – Париж с Air France”.
 
10 ДЕН – Пристигане в Париж следва полет Париж – София. Пристигане на летище София.


 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 920лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 9 020 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 

1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  •  самолетни билети за всички международни полети;
  • летищни такси –  724 лв/370 евро - подлежат на потвърждение;
  • ПОЛЕТНА ИНОРМАЦИЯ:
  • 1 ДЕН – Среща в 12.20 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Лондон в 14.20 ч. с “British Airways”. Пристигане в Лондон в 15.55 ч. Самолетен полет Лондон – Торонто в 17.00 ч. Пристигане в Торонто в 19.45 ч. местно време.
  • 9 ДЕН –В 17.10 ч. – самолетен  полет Монреал – Париж с „Air France”.
  • 10 ДЕН – Пристигане в Париж в 05.45 ч. сутринта. В 10.20 ч. – полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч.
  • *Полетите се препотвърждават и актуализират при потвърждаване на групaта.
  • всички трансфери летище – хотел – летище;
  • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
  • 3 нощувки в Торонто
  • 2 нощувки в Отава
  • 1 нощувка в Квебек
  • 2 нощувки в Монреал
  • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
  • Изисквания при настаняване в хотели:Моля да имате предвид, че някои хотели имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 - 200 канадски долара, за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита може да се извършикеш или скредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат.
  • панорамна обиколка на Торонто – (2-ри ден);
  • разходка с автобус по бреговете на езерото Онтарио и р. Сент Лоренс - (4-ти ден);
  • панорамна обиколка на Отава – ( 5-ти ден);
  • обиколка на Квебек –(6-ти ден);
  • обиколка на Монреал – (7-ми ден);
  • екскурзоводско обслужване, водач от и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата
  • разглеждане на обектите, както е по програма;
  • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 78 лв.  
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
  • електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
  • такса за обработка и подаване на документи за  еТА – 70 лв;
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • 8-часова екскурзия до Ниагарския водопад  124 евро –(3-ти ден);
 
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия  по желание плащат се на място:
  • изкачване на Телевизионна кула в Торонто ........ (3-ти ден);
  • вечеря в ресторанта на Телевизионна кула в Торонто ....... (3-ти ден);
  • полет с хеликоптер над Ниагарския водопад 190 канадски долара 150щ.долара) - плащат  се на място (3-ти ден).
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в  Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 30.03.2023 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
 3.  Цените 8 920 лв/ 9 020 лв  са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  – 1 130 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 30.03.2023 г иподлежат на актуализация.
 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  4 460 лв +7 канадски долара или 10лв(за е ТА) + 70 лв. такса обработка  на документи 
 I-во ДОПЛАЩАНЕ – 3 230 лв (внася се след издаване на канадско  разрешително)
 II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума –
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


 
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за (еТА) електронно разрешително за пътуване до Канада:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване (да има

      2 свободни страници);

  • 2 бр.актуални снимки с размери 35 мм /45 мм - височината на лицето на снимката да е от 31 мм  до 36 мм; лицето да гледа направо (анфас) с неутрално изражение и със затворена уста; 

  • банкова сметка – извлечение;

  • документи за недвижима собственост – служебна бележка от Данъчна служба за платени данъци върху притежаваните имоти (желателно е);

  • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;

  • документ от пенсионното (за пенсионери);

  • за фирми - ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата, копие Булстат; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения.

       Тези документи се предоставят в случай, че бъдат поискани от канадските власти.

Какво представлява Електронното разрешително за пътуване(eTA)?Електронното разрешително за пътуване (eTA) е изискване за влизане в страната за всички чуждестранни граждани от държави с безвизов режим, пътуващи за Канада по въздух. eTA е свързано по електронен път с паспорта на пътуващия. То е валидно за период до пет години или до изтичане на паспорта, което от двете настъпи по-рано.  Ако получите нов паспорт, ще ви е необходимо да получите ново eTA.С валидно eTA вие можете да пътувате до Канада колкото често пожелаете за краткосрочен престой (обикновено за период до 6 месеца на пътуване). На вас не ви е необходимо да имате eTA, за да пътувате вътре в Канада. eTA не ви гарантира влизане в Канада. Когато пристигнете, граничен служител ще поиска да види паспорта ви и всички други документи – например, Зелена карта на САЩ. Вие следва да убедите служителя, че имате право да влизате в Канада.

 

ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА КАНАДА (еТА):– ВСИЧКИ  ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА  ДА СА ПРЕВЕДЕНИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТОТОРИЗИРАН ПРЕВОДАЧ.

 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕАРАТОРА  КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ПЪТУВАНЕ ДО КАНАДА.
 
В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ НА ИЗДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ПЪТУВАНЕ ДО КАНАДА  НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
7 канадски долара (10 лв.) + 70 лв  такса обрб. док.–  за еТА;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ Канада:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на САЩ;

  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   

  • Електронното разрешително за пътуване /ЕТА