Новини от БИКЦ - Сандански

Обучение по предприемачество

Обучение по предприемачество и групово финансиране в рамките на проекта GrowthFundMe.

Онлайн-дискусия „Участие на възрастните хора в споделяне на практики за опазване на околната среда“

ПОКАНА до всички заинтересовани лица на възраст над 60 години за участие в онлайн-дискусия на ФОКУС ГРУПА на тема: „Участие на възрастните хора в споделяне на практики за опазване на околната среда“.

Актуални проекти

  • Проект GrowthFundMe

    Период на изпълнение: 04.2023 – 03.2025

    GrowthFundMe е международен проект, който има за цел да установи връзка между гражданското групово финансиране и бизнес обучението, като се възползва от предимствата на мобилизирането на местни ресурси и развиването на умения за работа в мрежа. Проектът се фокусира върху изграждането на капацитет и активно включване на местните общности чрез иницииране на кампании за групово финансиране.

  • Проект Seniors4Change

    Период на изпълнение: 01.09.2023 – 31.08.2025

    Seniors4Change e международен проект, който се изпълнява от  Бизнес Информационен и Консултантски Център - Сандански в партньорство с още 4 организации от Франция, Австрия, Гърция и Португалия.

  • Проект 3DAcademy

    Период на изпълнение: 01.11.2023 – 30.10.2025

    3DAcademy е международен проект, който цели повишаване на капацитета на организациите за професионално образование и обучение в сферата на  3D технологиите, така че да използват подходящи нови подходи и практики на преподаване, които ще бъдат релевантни на настоящите и бъдещи нужди на икономиката, обществото и променящите се потребности от умения на пазара на труда.

  • Проект RurALL „Жизнени и активни общности – нов интегриран модел за справяне с обезлюдяването на селските райони“

    Период на изпълнение: 01.01.2024 – 30.06.2026 

    RurALL е международен проект, насочен към изпълнението на съвместни дейности и инициативи за справяне с предизвикателството на обезлюдяването в селските райони. Изпълнява се в консорциумът се състои от 14 организации от 11 държави.
    Продължителност: 30 месеца (01.01.2024 – 30.06.2026)

Изпълнени проекти

  • Проект SustainABLE „Нови и устойчиви методи за работа в дигиталната ера“

    Период на изпълнение: 01.12.2022 – 30.04.2024

    Проект„SustainABLE има за цел да допринесе за промяната на поведението на служителите на малки неправителствени и граждански организации чрез развитието на ключови умения за прилагане на устойчиви практики на работното място, базирани на ключовите принципи за устойчивост (напр. кръгова икономика, енергийна ефективност, устойчива храна и мобилност, дистанционна работа и др.). SustainABLE е съвместна инициатива на Бизнесинформационен и консултантски център–Сандански в партньорство с две организации от Република Северна Македония - Център за климатични промени (Гевгелия) и НПО "Геосфера" (Битоля).